Thursday, 31 May 2012

I giving thanks to god .

Assalamualaikum w.b.t



A lot of people in the world wanna be a luxury . tipu lah kalau aku cakap aku taknak hidup mewah kan , memang tipu sangat2 lah kalau cakap tak nak . mane tak nye , tengok orng lain ade rumah besar siap ade kolam renang , spa .. pendek kata cukup pakej lah untuk jadi istana . then , sebulan sekali pergi luar negara . but , i'am always give thanks to god .

Jodoh , rezeki , ajal maut di tangan Allah . even though kite plan mcm2 .. Allah also plan and Allah is the planners . jadi , kite ni sebagai manusia yg dah ditentukan takdirnya , tak perlulah nak plan bagai nak rak , last2 tak jadi , sape yg kecewa nanti ? diri sendiri jugk kan yg merana . 

Dulu , aku selalu cemburu kalau tengok orng tu ade something yg best . tapi , skarang aku sedar yg setiap orang ade rezeki masing2 . aku bersyukur masih ade tempat tinggal walaupon bukan rumah yg besar2 , just rumah apartment yg dihias cantik di dalam dengan hiasan kasih sayang keluarga aku . even hanye rumah apartment 4 tingkat , tapi aku bersyukur sbb bile bayangkan orng lain yg rumahnye berbumbungkan angkasa  dan lantainya bumi . walaupon aku tak pergi bercuti sebulan sekali mcm orng lain , tapi aku bersyukur sbb dapat pergi bercuti sekurang kurangnya 3 atau 4 kali setahun , berbanding orng lain yg kurang bernasib baik. aku bersyukur jugk sbb pernah merasa pergi luar negara such as bandung and thailand walaupon dekat tapi okaylah tu . bile aku naik flight aku terfikir orng yg tk pernah merasa naik flight pergi jalan2 . so , bersyukur lah dengan ape yg kite ade , sbb Allah lebih tahu ape kehendak dan kemahuan kite .


actually .. cinta tak perlu nak cari2 mcm kite cari kucing yang hilang . seriously , i feel regret dengan cara 
aku yg lepas . oh god , i feel like i'am stupid girl bile ingat2 balik . and now , aku sedar kalau dah namenye jodoh , one day kite akan dipertemukan jugk dengan jodoh kite tu tak kira apa yg berlaku walaupon banyak rintangan , kite akan jumpa jugk sbb dah tertulis di luh mahfuz . imagine . kite bercinta bagai nak rak .. bak kate orng yg racun pon boleh jadi penawar . tup tup .. bile dah habis sekolah kite dipertemukan dengan jodoh kite yg sebenar , kan rase menyesal . ini hanya pendapat aku .



sometime we have to forget what we want to remember what we deserve and it's gonna be worth it kalau kite sabar ..



life was never easy . grow ip , accept it .


till the end . baii peeps .
TTYM 

No comments:

Post a Comment