Friday, 20 July 2012

words can't describe just how amazing 2 AMAL is ♥

Assalamualaikum w.b.t


hmmm , tetibe pulak rase mcm nak story pasal 2 amal ni hah (bangga sikit dengan aku ye wahai ahli 2 amal) , tak tahu la apehal tetibe je kan . mungkin sbb ................... malas lah cite pasal tu . 2 amal ni actually best gile kayhh . bagi aku lah , tak tahu lah  bagi orang lain kan . mungkin ade suare2 sumbang yg akan berkata "eleh , 2 amal ni semua poyo2 lah" , eh ? ade aku kesah ? 

anak kapal 2 amal :)

meh , selongkar sikit pasal kelas 2 amal ni hah . terdiri daripada 38 pelajar . 19 cowok , 19 cewek (penolong sila betulkan kalau salah) . bonda kitorang puan zunaidah .

cara kitorang bergurau ni tersangatlah kasar kayhh . diulang K.A.S.A.R .. kasar ! contoh paling senang skali
daniesh : weh , bla bla bla lah bodoh .
azfar : eh , bla bla bla lah bodoh .
daniesh : bla bla bla lah bodoh .
teacher aida : eloklah , die cakap bodoh dekat die , die cakap bodoh dekat die
(lebih kurang camni lah dialog die waktu class BI haritu)
yg ni tak kasar sangat , lawak je lebih . boleh jewww kalau aku nak tulis dialog yg kasar-kasar yg 2 amal pakai . tapi kang jatuh pulak saham 2 amal .

dalam kasar2 kitorng ni kadang-kadang teserlah lah jugak sikap caring kitorang . kalau ade kengkawan yg tak datang , kitorang akan tanye lah " eh , bla bla bla pegi mane ? asal tak datang ?" . idokk lerrr kitorang buat bodoh je kan kalau kawan tu tak datang . kalau kitorang bawak something , such like gula-gula ke coklat ke , kek ke , kopok ke ... kitorang mesti share dengan budak yg duduk dekat2 dengan kitorang je lah kan . tak kan nak tawaf satu kelas sambil cakap "lalu lalu ! sape nak gula2 ni ? aku nak tawaf satu kelas ni nak bagi gula2" , gile kayhh buat cenggitu , mcm azfar haritu , baru nak tawaf satu kelas dah tersadung meja .HAHAHHAHAHA *gelaksetan* (setan dah kene ikat uolls) . tapi , kire kitorng tak lupe kawan lah kan .

kalau bergaduh pon , tak terok sangat kot aku rase . entah la .. gi tanye taiko dalam kelas 2 amal tu lah .
ohhh , FYI .. 2 amal ni ade kakyong , abanglong & gangster tau .

kakyong 1 : waheeda (GELIfriend i jadi kayong) sob2 :'(
kakyong 2 : fana (memang takleh nak cakap ape lah)
kakyong 3 : zarifah (no komen please)
abanglong : daniesh , lutfil , azfar .
gengster : me (tapi i baik tau , title je genster tapi hati lembut bak sutera original)

hahaha , gelaran ni semua main2 je , untuk suka2 dalam kelas . eh , kitorang baik tau .

Ramai cikgu2 cakap yg kelas kitorang ni susah nak handle sbb bising gile -.-
okay , tipu je ... tak de la sampai gile . eh , gile kot . eh , aku pulak yg nak gile dah ni . anyway , 2 amal is the best till forever .

dah lah , melalut lah lame2 aku kat sini . japgi nak sahur , ohh yeee , anak encik rizal nak mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat Islam dan diri ini ingin meminta maaf jika ade buat salah . kayhhh , tu je . cakap panjang lebar pon mane ade orang masuk blog aku :p

Assalamualaikum :)




Thursday, 31 May 2012

I giving thanks to god .

Assalamualaikum w.b.t



A lot of people in the world wanna be a luxury . tipu lah kalau aku cakap aku taknak hidup mewah kan , memang tipu sangat2 lah kalau cakap tak nak . mane tak nye , tengok orng lain ade rumah besar siap ade kolam renang , spa .. pendek kata cukup pakej lah untuk jadi istana . then , sebulan sekali pergi luar negara . but , i'am always give thanks to god .

Jodoh , rezeki , ajal maut di tangan Allah . even though kite plan mcm2 .. Allah also plan and Allah is the planners . jadi , kite ni sebagai manusia yg dah ditentukan takdirnya , tak perlulah nak plan bagai nak rak , last2 tak jadi , sape yg kecewa nanti ? diri sendiri jugk kan yg merana . 

Dulu , aku selalu cemburu kalau tengok orng tu ade something yg best . tapi , skarang aku sedar yg setiap orang ade rezeki masing2 . aku bersyukur masih ade tempat tinggal walaupon bukan rumah yg besar2 , just rumah apartment yg dihias cantik di dalam dengan hiasan kasih sayang keluarga aku . even hanye rumah apartment 4 tingkat , tapi aku bersyukur sbb bile bayangkan orng lain yg rumahnye berbumbungkan angkasa  dan lantainya bumi . walaupon aku tak pergi bercuti sebulan sekali mcm orng lain , tapi aku bersyukur sbb dapat pergi bercuti sekurang kurangnya 3 atau 4 kali setahun , berbanding orng lain yg kurang bernasib baik. aku bersyukur jugk sbb pernah merasa pergi luar negara such as bandung and thailand walaupon dekat tapi okaylah tu . bile aku naik flight aku terfikir orng yg tk pernah merasa naik flight pergi jalan2 . so , bersyukur lah dengan ape yg kite ade , sbb Allah lebih tahu ape kehendak dan kemahuan kite .


actually .. cinta tak perlu nak cari2 mcm kite cari kucing yang hilang . seriously , i feel regret dengan cara 
aku yg lepas . oh god , i feel like i'am stupid girl bile ingat2 balik . and now , aku sedar kalau dah namenye jodoh , one day kite akan dipertemukan jugk dengan jodoh kite tu tak kira apa yg berlaku walaupon banyak rintangan , kite akan jumpa jugk sbb dah tertulis di luh mahfuz . imagine . kite bercinta bagai nak rak .. bak kate orng yg racun pon boleh jadi penawar . tup tup .. bile dah habis sekolah kite dipertemukan dengan jodoh kite yg sebenar , kan rase menyesal . ini hanya pendapat aku .



sometime we have to forget what we want to remember what we deserve and it's gonna be worth it kalau kite sabar ..



life was never easy . grow ip , accept it .


till the end . baii peeps .
TTYM